We horen minimaal 250 gram  groente per dag te consumeren volgens het voedingscentrum. De meeste mensen halen dat bij lange na niet. Verleiden in plaats van prediken is de manier om de gewenste gedragsverandering te realiseren. Zo weet ik inmiddels.

Albert van der Veen (51) van Kitchen.Blue was deze week bij Koppert Cress om te praten over ‘zijn’ oplossing: groentegoed, een tomaat americain, voor beleg van brood en toast. Hij verwerkt daarvoor 225 gram rauwe groente (wortel, uit, tomaat) onder hoge druk (HPP techniek) en zonder e-nummers in een bakje van 125 gram. Groentegoed is sinds deze zomer verkrijgbaar in alle 200  vestigingen van Plus.

Albert werkte jarenlang in de retail maar ook bij een bekende vleeswarenfabrikant . Hij had moeite met de wijze waarop voedsel tegen de laagst mogelijke prijs wordt gefabriceerd. Dat deed hem besluiten zelf voeding op een duurzame en veilige manier te bereiden. Zijn hartige broodbeleg slaat aan en ligt straks ook in de schappen van andere ketens. Zijn compagnon en kok Jeroen Schuurman heeft nog vele recepturen om de consument lekker en gezond te laten eten.

Ik ga hem zeker volgen en blijven proeven, die groentegoed!

Onderstaand de toelichting op de vegetarische filet americain en de wens van Albert om aan de slag te gaan met de cressen van Koppert Cress.