Het streven van Koppert Cress het gezondste bedrijf te worden heeft weer nader vorm gekregen. Na de benoeming van een eigen diëtiste, de opening van Rob & Bob, het gezondste bedrijfsrestaurant waar alle medewerkers dagelijks een gezonde lunch krijgen aangeboden, is sinds deze maand ook een eigen fitnessruimte geopend. Hier worden Elektro Musculaire Stimulatie (EMS) trainingen georganiseerd 50 collega’s.

Tweemaal in de week wordt een sessie van 20 minuten aangeboden. Elk training staat gelijk aan 3 uur fitness. Door middel van elektronische stimulatie zijn deze trainingen veel effectiever. EMS-training, ook wel Bodytec genoemd, is geschikt als vervanging van of aanvulling op normale training. Het helpt bij afvallen, om in vorm te blijven, om effectief te revalideren en ter voorkoming en vermindering van nek-, bek- en rugklachten.

Electrodenvest

De deelnemers trekken voor elke training ‘ondergoed’  aan dat geschikt is om impulsen goed over te brengen op het lichaam. Over de onderkleding wordt een electrodenvest gedragen en -banden voor de arm-, been- en bilspieren. Op deze manier worden vrijwel alle spiergroepen tegelijkertijd geactiveerd tijdens de training. De training bestaat uit een reeks eenvoudige oefeningen die aansluiten bij het doel dat elke deelnemer wilt bereiken.

De training vindt altijd plaats onder persoonlijke begeleiding van een personal trainer. Hij of zij doet de oefeningen voor, let tijdens de uitvoering op de juiste houding en zorgt voor de juiste motivatie. Ook houdt de trainer rekening met de achtergrond (medisch, sportverleden, klachten, conditie) en de ambities die zijn afgesproken na de scan.

Visceraal vet

De scan brengt de hoeveelheid visceraal vet in kaart. Een bepaalde hoeveelheid is nodig als ‘stootkussen’ voor kwetsbare organen en als opslagplaats voor overtollige glucose. Visceraal vet, ook wel buikvet genoemd, is anders dan vetweefsel en is niet altijd voor het oog zichtbaar. Met voldoende beweging en juiste voeding kan het worden bestreden. Ook een goede nachtrust en het vermijden van stress is belangrijk.

Bij bodytec wordt gericht gewerkt aan het verlagen van overtollig visceraal vet. Bijgaand een korte reportage in de sportschool (in wording) van Koppert Cress: