zmp1617_spekMichiel van der Spek (32) is een gewaardeerde collega bij Koppert Cress. Hij is manager marketing communicatie, maar speelt daarnaast op het hoogste niveau ijshockey bij Silverdome Panters.

 

Michiel is absoluut geen 9 tot 5 werknemer, maar ik weet inmiddels ook hoeveel tijd hij in zijn sport stopt. In de weekeinden ziet hij meer ijs of vertoeft hij meer uur in de bus voor wedstrijden in de BeNe Competitie dan dat hij tijd over heeft voor een gezellig avondje stappen.

Daarnaast klaagt hij nooit, maar weet ik dat hij vaak met kneuzingen achter zijn computerscherm zit te werken. IJshockey is duidelijk geen sport voor mietjes.

Ik wilde hem daarom graag eens live aan het werk zien. Dat betekende dat ik een keer naar Heerenveen, het ijshockeycentrum van Nederland, moest afreizen, want dat ligt relatief niet zover van mijn woonplaats Deventer. Uitgerekend deze wedstrijd was een hoogtepunt in het nog prille bestaan van Silverdome Panters uit Zoetermeer. Het was de eerste wedstrijd uit de best of 3 van de play offs tegen de regerende landskampioen.

De uitslag (7-1) vergeten we snel. Helaas leverde daags daarop de replay evenmin winst (2-4) op, maar Silverdome en Michiel van der Spek kunnen trots zijn op de prestaties dit jaar. Bijgaand een reportage.