img_0062

Het streven naar een gezond bedrijf gaat bij Koppert Cress zo ver dat voor drie dagen in de week Louise de Jongste als diëtiste / voedingsdeskundige in dienst is. Zij heeft ook een droombaan, want diëtisten komen voor in de top 3 van wereldverbeteraars, zo begrijp ik van Louise.

Uiteraard heb ik mij ook gemeld voor haar spreekuur om tips en trucs te krijgen om nog beter in mijn vel te zitten. Zo ver dat natuurlijk nog mogelijk is met zo’n droombaan bij Rob Baan?!

Met de uitkomst dat mijn biologische leeftijd vijftien jaar jonger is dan mijn echte leeftijd loop ik nog stralender door de kassen in Monster.

Toch zou ik nog iets meer aandacht kunnen besteden aan mijn eetprogramma. Naast suiker en vetten is zout een boosdoener bij het bereiden van maaltijden.

Een Nederlander gebruikt dagelijks 9 gram zout per dag. Waar een maximum van 6 gram per dag wordt aanbevolen.

Cress als smaakversterkers

Ik heb inmiddels geleerd dat cressen natuurlijke smaakversterkers en zoutvervangers zijn. Met veel plezier heb ik doosjes Motti Cress meegenomen. Volgens Louise de Jongste hebben deze microgroenten een maggi/ selderij smaak en zijn ze uitermate geschikt voor soepen en sauzen. En zo zijn er nog vele andere zaailingen met een unieke smaak.

Tal van cressen bevatten daarnaast waardevolle voedingsstoffen waaronder sulforafaan. Deze antioxidant zit rijkelijk in de Brocco Cress en dat verklaart dat menig medewerker bij de dagelijks lunch een plukje verknipt en uitstrooit over zijn boterham en of een kom soep. Een plukje vertegenwoordigt even veel waarde als een stevig stronk broccoli.

Gezondste bedrijfsrestaurant

De komende weken gaat Louise met Hutten Catering hard aan de slag met het samenstellen van de menukaart van het gezondste bedrijfsrestaurant van Nederland. Het streven is dat elke medewerker straks de keuze krijgt uit twee (gratis) lunches, die elk 125 gram groente bevat.

Regelmatig zal de conditie van de medewerkers in kaart worden gebracht om te kijken naar de effecten van deze benadering.

Ik moet nog oppassen dat ik mij straks niet nog jonger ga voelen…