113985-660x280

Ik ben nog van een generatie dat je moeder elke dag aardappelen, een stukje vlees en groente voorschotelde. Ik wist toen niet beter dat de broccoli of bloemkool snot gaar op het bord moest worden geschoven. Mijn moeder was de standaard hoe ik wilde eten.

Maar door Rob Baan weet ik wel beter. Hij leerde mij in het vervolg het vocht van de gekookte broccoli op te drinken en de broccoli aan de konijnen te geven, want alle voedingssappen waren er al uitgekookt.

Dat was les 1. Mijn eigen kinderen voedde ik later op met dozen van Knorr en zakjes. Was ik best trots op, want dat was tenminste wat anders dan die Hollandse prak. Ik kan mij nu niet meer de tijd heugen dat ik die dozen inkocht. Want Rob leerde mij ook welke kwalijke stoffen aan die zakjes en pakken zijn toegevoegd. Verse en goede groente werden daarna mijn dagelijkse kost. Dat was dus les 2.

Rob was voor mij dan ook de gedroomde minister van Voeding en Gezondheid in het Kabinet van Vernieuwing en later in het Innovatiekabinet van de KvK! In de tussentijd stimuleerde hij mij ook naar 24Kitchen te kijken. Rob en zijn zakenpartner maakten deze zender groot en wonnen er menig mediaprijs mee (zie foto). Via internet kijk ik nog dagelijks naar 24Kitchen.

Volgens mijn vriendin ben ik door Rob een keukenprins geworden. Wanneer ik in de keuken mag staan, kijk ik eerst in de koelkast wat er nog over is en maak met behulp van het digitale receptenboek van 24Kitchen een nieuwe maaltijd met vooral veel verse groenten en soms een lekker stukje vlees. En geen dag presenteer ik dezelfde maaltijd meer.

Mijn volgende doel is niet alleen minder suiker te gebruiken, maar ook (veel) minder zout en vetten te gebruiken. Weet nu dat cressen een prima alternatief kunnen zijn als smaakversterker. Ook weer dankzij mijn Droombaas.